Image
Top
Menu
25 juli 2013

Bij twijfel niet doen

Twee maanden geleden kocht ik een zwarte Audi A3 TDI uit 2000. Zuinig, vlot én betrouwbaar. Met andere woorden, zo rationeel als de pest. Aangezien ik meer kilometers ging maken voor het werk leek het mij de ‘perfecte’ auto. Reeds toen de deal gesloten was voelde ik al enige twijfel de kop opsteken: doe ik hier wel goed aan? Ondanks mijn lijfspreuk ‘bij twijfel niet doen’ besloot ik door te  zetten en mijn gevoel aan de kant te schuiven. Maar dat heb ik geweten…

Audi A3 TDI 2000

Laat ik voorop stellen: aan de auto ligt het niet. De A3 rijdt ontzettend fijn, de zitpositie is top en de motor mag dan een bak herrie maken, 1 op 19 is eerder regel dan uitzondering. Bovendien is 90 pk – of wat er nog van over is na 230.000 km – ruim voldoende om mee te komen met het haastige, Nederlandse verkeer. De looks van de A3 hebben mij altijd kunnen bekoren, maar van een gevoelige snaar is nooit sprake geweest. Na twee maanden en 4000 feilloze kilometers moet ik constateren dat de ‘Golf met Audi logo’ mij totaal niets doet. Het klinkt hard, maar ik zie ‘m echt als gebruiksvoorwerp. Een inwisselbaar, praktisch hulpmiddel waar ik niet echt van weet te genieten. En genieten mag best wel een beetje wanneer je maandelijks bijna 100 euro aan de fiscus ‘doneert’.

Een advertentie op marktplaats.nl was snel gemaakt en aan interesse geen gebrek. Het is tenslotte een premium Duitser. Na talloze doodlopende biedingen is de auto sinds een paar dagen verkocht. Overgedragen aan een nieuw baasje die er ongetwijfeld veel plezier van zal hebben. Zonder weemoed zwaai ik de auto uit en geloof me, dat is me nog niet eerder overkomen.

En nu? Ik verheug me alweer op de zoektocht die stiekem al weken aan de gang is. Ik heb mijn zinnen gezet op een youngtimer, bij voorkeur van Franse afkomst. Je moet toch wat, als Francofiel. Peugeot 305 of 505? Citroen BX of toch die prachtige XM? Renault 5 of 25? Het rammelt, het kraakt en het zal vast en zeker een keer stranden langs de A2, maar het heeft de charme van kamperen in een lek tentje: zodra de zon schijnt vergeet je alles.

De eerste proefritjes staan al op de agenda. Ik hou jullie op de hoogte! En mocht je een tip hebben: laat het me weten 😉

Reacties

 1. Jitse

  Ik kan een Citroen van harte aanraden 😉 Blijven toch leuke auto’s.

 2. Eeehm, twijfel je niet altijd? 🙂

 3. Martijn

  Of toch de clio RS die jullie laatst hebben getest 😉

 4. Wouter

  @ Jitse: Citroen staat hoog op het lijstje ja! Lekker excentrieke modellen 🙂
  @ Martijn: Héél graag! Helaas laat het budget dat (nog) niet toe… Ook niet een van de vorige generatie.

Verstuur een reactie

Laat ons weten wat jij vindt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.