Image
Top
Menu
24 oktober 2015

Na regen komt zonneschijn

Route Napoleon

Bijna vakantie! “Dit jaar maar eens met het vliegtuig?”, vroeg ik aan vriendinlief Tiffany. Maar nee: ondanks dat er altijd gedacht wordt dat ik per se met de auto wil, kwam zij met een roadtrip. Prima! Voor een roadtrip kun je me altijd vragen. Maar liever niet met haar Toyota Starlet of mijn V70 2.5D. “Misschien met een cabrio?”

Een cabrio, die heb ik nog nooit gehad. Goed idee van Tiffany! En hoewel ik dit jaar al twee auto’s heb gekocht, kon ik me nu weer uitleven met een nieuwe autojacht: heerlijk! Na vele cabrio’s te hebben bekeken op de bekende websites, had ik eigenlijk besloten dat het een 306 moest worden. Dit is nog steeds een prachtige, stijlvolle cabrio en is helemaal thuis in het land waar we onze vakantie beginnen: Frankrijk. Maar de zoektocht viel erg tegen; ik heb er vijf bekeken maar met geen één wilde ik op vakantie. Losse deurpanelen, roest, ramen die niet werken, gescheurd leder, vieze daken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Franse slag of domme pech?

Peugeot 306 Cabriolet

Red mijn vakantie
Teleurgesteld in de vruchteloze zoektocht zat ik de last-minute deals van KLM al te bekijken. Totdat Red mijn vakantieWouter’ met een alternatief kwam: de eerste lichting van de Renault Mégane Cabrio. Deze paste ook prima in het budget en is wat nieuwer dan de 306. Bij de tweede Mégane was het al Love At First Drive: de blauwe 1.6 16v Privilège uit 2002 moest onze vakantiebak worden! Tijdens de proefrit beviel de auto goed, geen rare schades of defecten, maar wel wat charmante Franse poepjes en kraakjes hier en daar. De lederen sportstoelen hadden ook nog nooit een doekje gezien, dus dit heb ik meteen laten reinigen en verzorgen. En dat bleek geen overbodige luxe, het interieur was enorm smerig volgens de auto detailer! Ik wil niet weten wat er allemaal gebeurd is in deze romantische cabrio 😉

Renault Megane Cabrio 2002

Volgende keer weer een Duitser
Veel tijd om zich te bewijzen had de Mégane niet. Na een paar ritjes naar m’n werk was ik overtuigd van de betrouwbaarheid. Maar helaas: deze wispelturige Française had me toch mooi voor de gek gehouden. Liefde maakt kennelijk blind. 15km op weg naar het zonnige zuiden begonnen alle dashboard lampjes te branden. Vloekend op de Renault en zeurend dat de volgende auto weer een Duitser moest worden, reden we door de regen naar een garage. 340 euro later en een nieuwe dynamo rijker was het cabriootje er weer klaar voor. De volgende dag moet hij het toch echt vol houden, anders is de vakantie wel erg snel over.

Renault Megane Cabrio 2002

Maar! Na regen komt zonneschijn! Letterlijk, want het zonnetje scheen, alsof het zo had moeten zijn. Dak open en cruisen over de Autoroute du Soleil was heerlijk. Het 1.6je met 107pk is een prima blokje om mee te komen met het huidige verkeer, maar verwacht geen Franse hot hatch sprintjes 🙂 Onderin de toeren heeft de motor al aardig wat koppel, waardoor je lekker vlot kunt opschakelen. Als je ‘m flink in de toeren blaast komt er zelfs een sportieve brom vrij! Of de uitlaat is gewoon lek. Ach, het klinkt in ieder geval goed. Na een hotelovernachting in Grenoble moet hij zich echt gaan bewijzen: Route Napoleon staat op de planning.

Weet de koelvloeistof zich koel te houden in de Franse hittegolf? Blijft het interieur droog in de Zwitserse Alpen? Kortom: in het vervolg van mijn reisverslag kun je lezen of ik spijt had van de Mégane als vakantiebak 🙂 

Renault Megane Cabrio 2002

Reacties

  1. sylvis

    Ik wacht in spanning op het vervolg !!

    • Love At First Drive

      Nog even geduld 🙂

Verstuur een reactie

Laat ons weten wat jij vindt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.