Image
Top
Menu
12 maart 2015

Beursverslag in spijkerbroek: Genève 2015

85th Geneva International Motor Show

Het is rond de 14 graden en de prille lentezon schijnt weelderig boven de besneeuwde toppen van de Alpen. We zijn in Genève. Niet voor massieve repen chocolade of om onze winst op een Zwitserse bank te zetten. Nee, we zijn gekomen voor de auto’s!

Met onze winterjassen nog aan, bezweet van de lange wandeling vanaf het parkeerterrein, komen we de hal binnen. Het is er warm, druk en het krioelt van de mannen in pak met een camera in de hand. We vallen op met onze truien en slonzige spijkerbroeken 😉 De tour begint bij BMW, waar we op de nieuwe 1-serie na weinig nieuws kunnen ontdekken. Grote verbetering trouwens, die 1! Het meest te spreken zijn we trouwens over de Franse vertaling van Freude am fahren: ‘Le plaisir de conduire’. Bijna poëtisch!

85th Geneva International Motor Show

Bij eeuwige rivaal Mercedes-Benz staat de splinternieuwe GLE ons op te wachten, dé concurrent van de X6 van BMW. Best een gave bak hoor, alleen zijn we minder te spreken over het wat rommelige dashboard. Gelukkig dat er ook nog ‘functionele’ auto’s staan in de vorm van de G-klasse 4×4². Zoals je kunt zien maken bepaalde mannen daarvoor een diepe buiging.  Zoveel respect dwingt deze beul af!

85th Geneva International Motor Show

Bij Volkswagen en Škoda vooral groot nieuws in de vorm van een Sport Coupé Concept GTE en de nieuwe Superb. En laten we nu eens een keer onder de indruk zijn van een VW! De Coupé heeft een zeer imposant front waar de koplampen en grille gaaf met elkaar verweven zijn. Bovendien doet de gehele lijn van de auto mooi scherp en rank aan. Laat maar komen! De Superb is redelijk voorspelbaar qua vormgeving maar wel netjes en waarschijnlijk heel veel auto voor je pegels. Maar eerlijk is eerlijk, veel belangrijker: VW deelt gratis koffie en zoete balletjes uit! We zijn drie keer langs gelopen 😉

85th Geneva International Motor Show

Aan de overkant van het kanaal, figuurlijk genomen dan, wippen we langs bij Jaguar om de XE te bewonderen. Het is een strak gelijnde wagen die wat ons betreft een knaller kan worden in het segment waar de BMW 3-serie, Audi A4 en Mercedes C-klasse koning, keizer en admiraal zijn. De XE is niet heel gedurfd, maar in dit segment zit toch niemand daar op te wachten. Hoge verwachtingen hebben we overigens van het nieuwe multimediasysteem. Hoogste tijd dat Jaguar het oude, op DOS gebaseerde systeem aan de wilgen hangt. Spoedig hopen we te gaan rijden!

85th Geneva International Motor Show

In Frankrijk steelt de fonkelnieuwe Renault Espace de show. Een zeer geslaagde auto als je het ons vraagt. Mooi gestrekt en volledig in balans, zeker voor een crossover. Ook het interieur kan ons bekoren: luxe materialen en futuristische looks. Goed bezig Renault! Minder te spreken zijn we echter over de tot Kadjar omgedoopte Nissan Qashqai. Op de foto’s maakte het model gewoon meer indruk. Vooral het dashboard is wat saai. Zonde!

85th Geneva International Motor Show

Chez Citroën treffen we een oerwoud aan Cactussen aan. Het lijkt Amsterdam wel, want daar rijden ze bij bosjes rond! Het meest indruk maakt de superzuinige maar dik uitziende Cactus Airflow: een hybride met een verbruik van 1 op 50. Jaja!  Tot slot vergapen we ons aan een ‘wintersport versie’ van de nieuwe Berlingo. Leuk om eens geen kort rokje en decolleté te zien 😉

85th Geneva International Motor Show

Vanuit Frankrijk reizen we  door naar Zweden waar de XC90 ons op staat te wachten. We hadden hoge verwachtingen van deze auto en die worden volledig ingelost. Zowel van binnen als van buiten is de auto in harmonie en het bakbeest doet een stuk compacter aan dat je op basis van de foto’s zou verwachten. Misschien wel de mooiste SUV van dit moment!

85th Geneva International Motor Show

Bij Subaru houden ze van vreemde eenden in de bijt. Nou, met de nieuwe Levorg begint het al bij de naam. Maar! De auto zelf vinden we helemaal niet verkeerd om eerlijk te zijn. Sterker nog, het is gewoon een vlotte stationwagon van het formaat Golf Variant. Uiteraard met Boxer motoren én 4×4. Toch zijn we bang dat de Levorg in Nederland een zeldzaamheid zal blijven.

85th Geneva International Motor Show

Tja en dan is er nog een hele rits aan supercars. En zoals jullie weten hebben wij daar niet zo heel veel mee. Vanzelfsprekend is het gaaf om er langs te lopen en als het even kan plaats te nemen achter het stuur. Maar de dikke motoren horen we daarmee niet schreeuwen. Voor de liefhebbers hebben we alles wel op de gevoelige plaat vastgelegd in de Gallery onderaan deze pagina. Geniet ervan!

Borreltijd
Na ongeveer drie uur hadden we letterlijk en figuurlijk genoeg van de vierwielers. En zeker ook van de warmte en de drukte. We merkten eigenlijk dat we alleen nog maar oog hadden voor de dames en steeds minder voor de vierwielers. Een slecht teken 😉 We besloten van het voorjaar te genieten in downtown Genève en onder het genot van een borrel kwamen we tot een conclusie: de autobeurs in Genève is groot van naam maar klein van oppervlakte. Bovendien zijn stilstaande auto’s maar stilstaande auto’s. Rijden en beleven, daar gaat het om! Volgend jaar weer? Mwah! De slapende meneer op de Toyota stand is het vast en zeker met ons eens…

85th Geneva International Motor Show

Verstuur een reactie

Laat ons weten wat jij vindt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geplaatst Door

Categorieën

Blog