Image
Top
Menu
29 juni 2014

Pure p*rno: Jaguar F-type Coupé

Toen de eerste geruchten van een F-type Coupé rondgingen viel ik al in love: Als de Cabrio al zó lekker is, hoe hot zal de Coupé dan worden? En gelukkig heeft Jaguar de stap genomen om deze te produceren, want dit is echt één van de mooiste auto’s van dit moment. Jaguar Nederland wilde ‘m flink onder de aandacht brengen door zowel de nationale pers als de dealers zelf uit te nodigen voor een ritje met een stoet van 25 Jaguar F-type Coupé’s én Convertibles! En zoals we van onze eigen test weten, maakt één F-type al een super geluid, laat staan 25 stuks achter elkaar! Love At First Drive was er bij 🙂

Jaguar F-TYPE Coupe

De splinternieuwe Coupé is er vanaf € 85.800, dat is zo een € 7.000 minder dan zijn dakloze broertje. Daarvoor krijg je een ‘basis’ 3.0 V6 Supercharged met 340pk onder de kap. Als dat nog iets te tam is rijd je voor € 101.300 weg met de Coupé S. Hierin ligt dezelfde motor, maar dan met 380pk. Uit ervaring weten we dat dit een fantastische motor is die vreselijk goed klinkt. Toch is er nog ruimte voor een topmodel; de Coupé R. Dit is een 5.0 V8 Supercharged met maar liefst 550pk. Maar die kost wel een flinke duit meer (€ 148.800) dan de Coupé S. Of de V8 echt een meerwaarde biedt? Dat gaan we na de zomer testen! Overigens is dit hetzelfde blok als in de Convertible V8 S, maar in de dakloze versie levert hij wel 55pk minder. Toch 10% verlies! Alle F-type’s worden standaard uitgerust met de fijne én snelle 8-traps automaat van ZF. De eerste Coupés zijn inmiddels afgeleverd in ons land dus houd oren en ogen open!

Jaguar F-TYPE Coupe Robert Doornbos

Rijdt de Coupé hetzelfde als de Convertible? Mijn ervaring was te kort om dat goed te kunnen beoordelen, maar voorlopig is mijn antwoord daarop ‘Ja’. En dat is alleen maar goed nieuws, want niet eerder waren we zo enthousiast over een auto als over de F-type Convertible. Waarschijnlijk is het beter als je gewoon het filmpje van Robert Doornbos gaat bekijken, wat op de dag van de introductie is opgenomen (als je héél goed kijkt zie je ondergetekende bij 1:38 min. in een cabrio!). Deze auto moet beleven, met al je zintuigen. En als de vrouw van huis is kun je ook nog de galerij bekijken, want dat is gewoon pure p*rno! Enjoy!

Meer Jaguar? Check hier al onze Jaguar reviews!

Jaguar F-TYPE Coupe

Verstuur een reactie

Laat ons weten wat jij vindt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.